2012. augusztus 14., kedd

Ördögkatlan


Nagy nyári játékunk a végére ért. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett, és megosztásaival, gondolataival segítette munkánkat!
Sok dolgot tanultunk Tőletek, amit a jövőben igyekszünk szem előtt tartani, és megvalósítani.

Ám adósak vagyunk még a fődíj nyertesével. Mindenki, aki végig játszott velünk (illetve a nagy, nyári melegben azért megolvadt a szívünk, és azok is kaptak esélyt, akik legalább a képek 70%-át megosztották) bekerült a kalapba, így az összegzés, sorsolás után nincs is már hátra, mint kihirdetni, ki nyerte Nevada Barr hamarosan megjelenő könyvét, az Ördögkatlant.

Fortuna ezúttal Berki Bianka Annát fogadta kegyeibe, így tőle kérnénk egy elérhetőséget a corleoniskonyvek@gmail.com címre, hogy megjelenés után azonnal postázhassuk a regényt.

Gratulálunk!

De ne csak beszéljünk erről a könyvről, hanem mutassunk is valamit, igaz? :)

Végre elkészült a borító is, amit ezennel örömmel osztunk meg Veletek!


Nevada Barr Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját.

Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…

"Esetlenül feltápászkodott, és a nadragulya egyik oldalát jelölte ki árnyékszéknek. Régen a kínai parasztok a pöcegödör tartalmával trágyáztak földjeiket. Ezek a csenevész növények nem sok tápanyagot nyerhetnek a homokból. Abban a reményben, hogy a nadragulya meghálálja adományát, ásott egy huszonöt-harminc centiméter mély gödröt.

Miután végzett, macska módra nekiállt homokot kaparni a gödörbe. Ásás közben ujjai beleakadtak valamibe. Azonnal feltámadt benne a remény: talán kender, amiből kötelet fonhat! Vagy régi halászháló, amit kötéllétraként használhat? Nem mintha ezek segítenének rajta, mivel semmilyen módon nem tudta volna rögzíteni egyik végüket a kinti világban.
Esetleg egy kötéldarab, amivel megfojthatja a szörnyeteget?
A gondolat felvidította. Begörbítette ujjait, megmarkolta a hosszú szálakat, és kihúzta őket a homokból.
Barna és vékony. Mint az emberi haj. Anna rémülten lerázta a kezéről, pánikba esve hátraugrott, és a földre zuhant. Villámként cikázott keresztül a fájdalom két karján és a fején. Szinte hálás volt érte, mert a fájdalom elhomályosította az agyát, és nem maradt ereje gondolkodni.
Amit megfogott, nem csak hasonlított az emberi hajra, hanem emberi haj volt.
– Segítség! – üvöltötte Anna. – Segítség!"

Nevada Barr ­– a 13½ című nagysikerű regény szerzője – Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját, az Ördögkatlant. Kiadónk ezzel a kötettel indítja útjára az Anna Pigeon-sorozatot.



A könyvhöz kedvcsinálónak trailer is készült:


Pontos megjelenési dátum: hamarosan!

0 megjegyzés:

Hozzászólás írása:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...